Merhabalar...
CINEMA 4D bir 3 boyutlu modelleme programıdır. Diğer 3D Modelleme programlarına nazaran modüller ve render motoru kalitesi olarak daha iyi çalışmakta ve arayüzünün basitliğinden ötürü kullanıcılara kolay öğrenebilme imkanı vermektedir. Bu yüzden tercih olarak diğerlerine göre kullanıcı sayısı hızla artmaktadır.
Öncelikle şunu söylemek gerekebilir. Grafikerliğe daha yeni adım atmış, henüz daha paint ile çalışmalar yapan kişi için birden CINEMA'ya geçmek biraz karmaşa ve sorun yaratabilir. Bu yüzden zorlamamakla beraber en azından PS'nin öğrenilmesi gerektiğini düşünüyorum. PS ile CINEMA 4D arasında doğrudan olarak bir bağıntı yok fakat bir adım atılacaksa ilk önce PS, sonra 3D Modellemeler olarak adım atılmasından yanayım. Buradan "CINEMA 4D'yi sonra öğreniniz?" yargısını belirtmekte yanlış olur tabi. Herşeyi düşünüp, doğrı adımı atıp, CINEMA'yı kullanmaya karar verdiyseniz bu site aracılığı ile dersleri takip edebilirsiniz... Yanlız şunu söylemekte fayda var. Bu sitede anlatılanlar sizin için yeterli gelmeyebilir. Burada devreye girecek olan sizsiniz. Çok pratik yapıp, kendinizi geliştirmeli ve daha çok araştırma yapmalısınız... Gün geçtikçe yoğurduğunuz hamur şekillenecektir.
Gelgelelim CINEMA'yı diğer programlardan ayıran modülleri tanıtmaya. Hem de ilk dersimizi böyle veririz...
CINEMA 4D yi almanız takdirde;
- BodyPaint 3D
- HAIR
- Sketch and Toon
- MOCCA 3
- MoGraph
- Dynamics
- Thinking Particles
modülleri programa entegre edilmiş bir vaziyette gelmektedir.
BodyPaint 3D: PS kullanıcılarının zorluk çekmeden kullanabileceği ve en çok kullanılan modüldür. Cisimlerin üzerine resim monte etme vb. PS işlevlerini CINEMA 4D'ye taşımıştır.
Hair: Adından da çok rahat anlaşılabileceği gibi CINEMA 4D'de saç, tüy, çim gibi yapılması zor işlemleri kolaylaştıran modüldür. Kullanımı kolay ve pratiktir.
Sketch and Toon: Çoğunlukla Çizgi Film tarzı videolarda kullanılır. Modeller için gerekli eskiz çalışmaları ya da çalışmaları eskiz gibi göstermeye yarayan bir modüldür.
Mocca 3: Animasyonlar için geliştirilmiş olan kemik yapılandırma sistemidir. Kas sisteminin kusursuza yakın olarak kullanılabilmesi kişiye çok kolaylık sağlamaktadır.
MoGraph: Resim herşeyi anlatmaktadır.
Dynamics: Animasyonlarda fizik efektlerini kullanmaya yarayan modüldür.
Thinking Particles: Duman, ışık, alev vb. partikül efektlerini yapmak için hazırlanmış bir modüldür.
Bu sayede CINEMA'ya kısa bir giriş yaptık... Artık kararınızı verdiyseniz koltuğunuza yaslanın ve derslerimizi takip etmeye devam edin.
0 yorum yapıldı: "Cinema 4D Giris Dersi"
Sen de bir yorum yap...
Yorum Göndermek için mesaj yazmanız Yeterlidir.